Provningar med Vinklubben.se

Den här veckan har jag haft den stora glädjen att få hålla i 3 st provningar tillsammans med vinklubben.se som är en del av mytaste.se som jag rekommenderar att ni ska gå in och kika på om ni inte redan har gjort det.

Jag tycker att det är riktigt intressant att prova många olika typer av champagner från olika varumärken vilket jag gjorde tillsammans med vinklubben. 10st olika champagner provades och jämfördes under kvällen.

Jag berättade historien bakom champagne och gav information om de olika champagnerna som provades. Alla deltagare fick sätta betyg på champagnerna (1-10) och de betygen har jag nu sammanställt. När betygen är satta har man inte tagit hänsyn till pris utan endast på vad man tycker o champagnen. Ca 40 personer har satt betyg per provning så totalt är det 120 personer som betygen är baserade på.

  1. Alfred Gratien Paradis 2008 7,96p

Pris: 549kr

Nr: 99034

En fantastiskt bra och välgjord champagne. Elegansen från superårgången tillsammans med en snyggt lätt ekas stil ger en champagne som uppskattas av många. Denna champagne är riktigt god att dricka nu men kommer bli bättre med lagring. Passa på att köp innan den tar slut!

2. Alfred Gratien Brut 2004 7,8p

Pris: 369kr

Nr 90235-01 ( lansering 6/10)

Många trodde att jag hade skrivit fel pris på champagnen men dt stämmer att den ska kosta 369kr. Här får vi en drickmogen snyggt ekad champagne med lätt oxidation. Hela 12 års lagring ger kraft och karaktär som gör att champagnen lätt kan klara av lite tyngre maträtter. Här har vi något att se fram emot.

3. Cattier Clos du Moulin 7,79p

Pris: 519kr

Nr: 77399

Riktigt roligt att få ha med en Clos champagne i provningen och den uppskattades verkligen av deltagarna. Champagnen har en fin kraft, balans och koncentration som tillsammans med en mineralitet och syra ger en enormt stor upplevelse. Riktigt prisvärd champagne.

4. Mumm de Cramant 7,12p

Pris: 720kr

Nr: 77578

En elegant och speciell champagne som verkligen speglar området där druvorna kommer ifrån. Cramant ger champagnen en fin mineralitet som ger en krämig och mjuk upplevelse. Man använder mindre socker inför den andra jäsningen vilket ger ett lägre tryck i flaskan och bubblorna blir då mindre och krämigare. Utmärkt champagne till ostron.

5. Pertois Lebrun Instant Brut 6,63p

Pris: 329kr

Nr: 76164

En liten odlare i Cramant som endast gör 15 000 flaskor per år. Instant brut är ett skolboksexempel på en bra och välgjord Blanc de Blancs. Riktigt prisvärd champagne som levererar en stor upplevelse.

6. Deutz Brut Classic 6,22p

Pris: 415kr

Nr: 7487

Deutz fick jämna betyg i provningen och är en champagne som ger en jämn och hög kvalitet. Champagnen är välbalanserad och elegant som faller de flesta i smaken. Provningens helt klart mest stilrena årgångslösa champagne.

7. A.D. Coutelas Cuvee Victor 6,12p

Pris: 326kr

Nr: 77724

Här har vi en champagne som är riktigt stor i Norge och jag tror att den kommer ta fart i Sverige också AD tillverkar lite annorlunda champagner med metoder som man inte hittar i den lägre prisklassen. Champagnen har fått första jäsningen på ekfat och reservvinet kommer från en solera som startades 2005. En mycket prisvärd champagne som ni bör prova till mat.

8. Mumm Grand Cordon 5.62p

Pris: 379kr

Nr: 7543

Ett storhus som har bättrat på sin kvalitet de senaste års och ger här en härligt rostad och mogen champagne med mycket kraft från Pinot Noir. En champagne som är bra att dricka nu men kommer bli spännande med lite extra lagring.

9. Collet Grand Art 5.59p

Pris: 317kr

Nr: 83643

Collet levererar en härlig frukt och djup som kännetecknar byn Ay som även är hemby till champagnekollektivet. Collet gör flera riktigt bra champagner som är riktigt prisvärda och intressanta. Här får vi smak av röda äpplen, plommon och mogen citrus.

10. Louis Massing Brut 4,39p

Pris: 199kr

Nr: 70380

En nykomling bland bolagets lågprischampagner som levererar en bra kvalitet till sitt låga pris 199kr. Många av deltagarna var eniga om att det var en perfekt champagne att dricka när man inte vill lägga för mycket pengar. Prisvärd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.