Prova prova prova!

Hej,

Med detta inlägget så vill jag uppmärksamma er om att prova så mycket som möjligt för att få uppleva alla de härliga sakerna med champagne. Jag själv har provat ca 120st olika champagner i år och jag hoppas komma upp i över 500st innan året är slut. Under mina resor till Champagne så försöker jag prova så mycket olika typer av champagne som möjligt. Dels för att lära mig men också för att kunna förmedla detta vidare och skapa en förståelse för att alla tycker olika och det finns så fantastiskt mycket olika stilar av Champagne.

När jag är i champagne så besöker jag ofta flera olika vinbutiker för att kunna köpa på mig flaskor från många olika hus och odlare, testar jag något som jag tycker om så köper jag några lådor nästa gång jag är på besök eller gör en privatimport via Systembolaget om de har en importör i Sverige.

Idag skulle jag vilja tipsa om en liten ekologisk odlare i Epernay. Leclerc Briant äger 7ha mark och tillverkar ca 100 000 fl per år. Champagne Leclerc Briant i Epernay är en av några få biodynamiska champagner. Huset ägdes av familjen Leclerc Briant tills helt nyligen. 2012 köptes det av Frédéric Zeimett, som ursprungligen kommer från Champagne. Han har jobbat för Moët & Chandon under 23 år, men han har också har ett förflutet i Rhône-dalen och i Loire-dalen.

Champagnerna är extremt lågt prissatta och jag skulle nog köpa på mig lite innan folk får upp ögonen ordentligt för denna odlare och priserna stiger i takt med efterfrågan.

Leclerc Briant ligger just nu på beställningssortimentet och jag rekommenderar er att prova dessa viner då jag själv tycker att de är helt magiska och priset är skrämmande lågt.

Ni hittar vinerna här och jag rekommenderar er att köpa hem en av varje för att se vilken ny tycker bäst om.

IMG_8472

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.