Nyår

Det finns ingen dag som är så förknippad med Champagne som nyårsafton. På nyårsafton skall alla dricka champagne och de flesta dricker tyvärr bara champagne på den dagen. Nyår för mig är en dag som man spenderar med vänner eller familj där man kan njuta av god mat och dricka samtidigt som man funderar över året som har gått och allt spännande som skall komma.

För ett lyckat nyår behöver man självklart champagne! Eftersom att champagne fungerar lite som flytande prosac så vill jag gärna börja kvällen med champagne får att få en härligt stämning. För mig är det alltid något speciellt med champagne som gör det lilla extra för en riktigt härlig kväll.

Börja kvällen med din finaste champagne. Efter en lång middag med olika sorters vin, dessertvin och kanske rom till kaffet och en garre så är smaklökarna trötta och inte lika pigga på att ge dig den upplevelse som champagne faktiskt är.

När klockan sedan slår 12 är det inte lika viktigt vad ni dricker. Drick då något som sprutar och sprattlar åt alla håll svep ett glas och kyss din älskade.

Nedan följer lite tips på nyårsbubblor

Budget

Diebolt Vallois Fleur de Passion 07 699kr nr:91157 ( drick tidigt på kvällen)

Underbara tropiska smaker av ananas passionsfrukt blandat med en mjuk krämig mousse och rostade nötter. En champagne som går hem hos alla. Min recension hittar ni här.

Pierre Peters Cuveé de reserve 329kr nr: 7350 ( 12 slaget)

Knivskarp blanc de blancs med fin syra härlig frukt och massor av mineral.

Lyx

Belle Epoque 08 1205kr nr: 87914 ( drick tidigt på kvällen)

Fantastisk sexig klassiker i fin flaska som är elegant i alla sällskap.

Pol Roger Blanc De Blancs 08 619kr nr: 88285 ( 12 slaget)

My tastes are simple i am easily satisfied with the best ( Sir Winston Churchill) Min recension här!

Jag har själv inte bestämt mig vad jag skall dricka till nyår men jag är säker på att det kommer bli något riktigt gott från stora flaskor.

 

Önskar er alla en fin helg!

 

 

 

One Reply to “Nyår”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.