Champagne till råbiff

Jag har under en veckas tid varit extremt sugen på råbiff och bestämde mig för att testa 3 varianter av råbiff till 3 olika champagner.

Fördelen med råbiff är att det går väldigt snabbt att laga och att den är lätt att variera och endast fantasin kan sätta gränserna.

Jag utgick ifrån en bit innanlår som jag finhackade och placerade i 3 olika skålar som jag sedan skulle smaksätta på 3 olika sätt.

Asiatisk råbiff

Hackat innanlår

Soya

Riven ingefära

Finhackad röd chilli

Saft från en grillad citron

Sesamolja

Blanda ihop och forma till biffar

Rostad pumpacreme

Butternutpumpa

Äpple

15% grädde

Vitlök

Rosta Pumpa Äpple och lite vitlök i ugnen så att det får färg. Mixa och smaka av med grädde salt röd chilli och citron

Lägg pumpacremen tunt på tallriken placera biffen på pumpacremen och toppa med rostade pumpa och sesamfrön samt lite soya och citron.

Val av Champagne

Sötstark mat gör sig bäst till en halvtorr champagne. Jag serverade därför en Veuve Clicquot Sec  till och det matchade utmärkt.

Råbiff med löjrom på stekt potatis

Hackat innanlår

Olivolja

Saft från grillad citron

Salt

Peppar

Blanda och forma till biffar

Riv potatis och stek i stekpanna med smör

Placera biffen på den stekta potatisen. Toppa med creme fraice, löjrom och rostade pinjenötter.

Val av champagne

Jag valde en Pol Roger Blanc de Blancs 2009. Champagnen är relativt kraftig och fruktig med en fin syra som matchade väldigt bra med råbiffen.

 

Råbiff med tryffel

Hackat innanlår

Riven sommartryffel

Salt

Svartpeppar

Brynt smör

Blanda och forma till biffar

Rödbetspommes

Hacka rödbetor och fritera i rapsolja. Låt droppa av på hushållspapper

Tryfflad äggcreme

Vispa äggulor fluffigt, tillsätt lite brynt smör och fortsätt vispa. Smaksätt med riventryffel, salt, svartpeppar och citron.

Lägg råbiffen på tallriken, garnera med rödbetspommes riven tryffel och äggcreme.

Val av Champagne

Till detta behövdes en kraftigare champagne. Jag valde därför Jacquesson 735 DT som är Jacquessons standardchampagne som har fått ligga 5 år extra på jästen. Tyvärr finns den inte på bolaget längre ;(

Jag hoppas att ni har fått lite inspiration. Kolla gärna in min youtubekanal (Champagnesweden) där jag recenserar champagner och ger lite inspiration till matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.