Non Vintage Challenge omgång 2

Hej,

Här kommer resultatet från 21/4 omgång 2/3 av Non Vintage Challenge. Vi hade en väldigt trevlig fredagkväll och provade hela 17 olika champagner vilket var uppskattat bland deltagarna. Alla var eniga om att det var extremt svårt att prova så mycket olika champagner men att det också var intressant att leta efter sin personliga favorit.

Vi var 29 deltagare som satte betyg på champagnerna de 2 högsta och de 2 lägsta betygen togs bort och sedan räknade vi ut ett medeltal.

Deltagarna fick inte bara sätta betyg utan de fick också gissa vilken champagne som var vilken. Deltagarna var väldigt duktiga på att gissa och de bästa hade 10 och 11 rätt vilket är riktigt bra i en så här pass svår provning.

Efter provningen åt vi en god kärleksfull risotto toppad med torskrygg och det passade perfekt med champagnen. Vi fick en väldigt lyckad kväll och det kommer absolut bli fler provningar hos Eva På Torget i Kivik.

Nedan ser ni resultatet från provningen

 

1. Mailly Blanc de Noirs 7,08

En härligt fruktig och balanserad blanc de noirs som uppskattades av många och även mig själv.

2. Veuve Clicquot 6,87

En klassisk champagne som har blivit bättre och bättre med åren och levererar just nu riktigt hög och jämn kvalitet.

3. Palmer & CO 6,79

Svenska folkets kelgris och även provningens billigaste champagne levererade riktigt fina rostade toner som många uppskattade.

4. Pertois Moriset 6,66

Provningens bäst placerade blanc de blancs levererade kvalitet som uppskattades. Stilren och snygg champagne som passar det mesta.

5. Ruinart Brut 6,51

Ruinart levererar mycket karaktär och kvalitet provningens dyraste champagne men också en av de bästa.

6. Billecart Salmon 6,50

En snygg stilren krispig champagne som var mammas favorit 😉

7. De Saint Gall BDB 6,33

En mycket trevlig blanc de blancs av hög kvalitet. Fina krispiga inslag av gröna äpplen och citrus. mycket prisvärd!

8. Pol Roger 6,16

Vinnaren från Stockholm fick nöja sig med en mittenplacering här. En av mina favoriter med en komplex mogen och lyxig smak.

9. Le Mesnil BDB 6,12

En härlig public blanc de blancs med fina inslag av tropiska frukter och en fin syra. Prisvärd!

10. Dumenil 6,04

En av de champagner med mest karaktär i provningen flaskan fick väldigt spretiga betyg men hamnade tillslut i mitten. Mycket prisvärd.

10. Chapuy 6,01

Mycket karaktär och väldigt spretiga betyg på denna prisvärda flaska. Sköna rostade toner balanseras upp av en bra syra.

12. Taittinger 6,00

Jag hade förväntat mig en högre placering på Taittinger då jag tycker att de levererar kanske den mest drickvänliga champagnen som är extremt lätt att tycka om. Taittinger levererar en fruktig välbalanserad champagne med fina toner av gula äpplen persika och mineral.

13. Moet 6,00

Världens mest kända champagne och även den champagne som görs i flest exemplar. Imponerande att de kan hålla denna fina nivån när Moet tillverkar så pass mycket.

14. Deutz 5,87

Här blev jag förvånad Deutz är en av mina favoriter och jag tyckte den levererade fint med massor av mogna äpplen och en fin brödighet. Har Kivik tröttnat på äpplen?

15. Duval Leroy 5,8

Provningens enda ekologiska champagne och även den med mest pinot noir och lägst dosage. En champagne med mycket karaktär som gör sig bäst till mat.

16. Legras & Haas 5,66

Legras blommiga och krämiga stil gick inte hem i Kivik kanske blev den lite för diskret bland alla champagner?

17. Pertois Lebrun 5,33

Kanske min personliga favorit och kanske har jag dålig smak? Pertois Lebrun levererar en mogen champagne som kanske blir för svår för den stora publiken?

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.