Huschampagne

Hej,
Nu har jag valt ut en ny huschampagne till mina föräldrars restaurang i Kivik Eva på torget.
Jag tycker att det är viktigt att champagnen som serveras är i harmoni med restaurangen och att man har samma värderingar.
Pertois Lebrun är en liten odlare i grand cru byn Cramant där man odlar bland de finaste chardonnaydrovorna i hela champagne. Pertois Lebrun är ett litet familjeföretag där familjen arbetar hårt och passionerat i driften.

Pertois-Lebrun har odlingar i fem Grand Cru-byar i Côte de Blancs: Cramant, Le Mesnil-Sur-Oger, Choilly, Oiry och Oger.

Man odlar enbart chardonnay-druvor och arbetar med hållbara odlingsmetoder där både insekts- och ogräsbekämpningsmedel ersätts med organiska alternativ och där man behandlar vinodlingarna reaktivt snarare än preventivt, allt för att minska miljöpåverkan. Metoderna leder även till att man avsiktligt får något mindre skördar men med druvor av hög kvalitet och koncentrerad arom.

Huschampagnen Instant brut är enormt välarbetad och prisvärd. Man använder 100% chardonnay från Pertois-Lebruns egna odlingar i Grand Cru-lägen i byarna Choilly, Le Mesnil-sur-Oger och Oger. Man lagrar champagnen hela 5 år på jästen och basårgång är nu 2008. 
Vinet har en trevlig och mogen doft av grönt äpple, citrus och rostat bröd. Smaken är mogen och känns lyxig med inslag av rostat bröd, nötter, citrus, persika och gröna äpplen. Passar som aperitif eller till lättare fick och skaldjursrätter.
Vill ni ha hjälp att välja champagne till er restaurang så går det bra att höra av sig till martin@champagnesweden.se
4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.