Helgtips!

Äntligen fredag och dags för lite tips inför helgen!

Den här helgen är jag barnfri och tänkte passa på att bara bara ledig och njuta. Efter jobbet idag skall jag prova en ny champagne som jag har fått tips om Regis Fliniaux  jag har hört mycket gott om det så det skall bli spännande och självklart kommer det ut en recension på den. Till champagnen blir det Råraka med kalixrom och tryffel ( en stor favorit). Efter en förrätt hemma ska jag om min sambo besöka Folli vinbar på Erstagatan där min bror har börjat jobba i köket. Efter Folli blir den en rätt på min favoritrestaurang bistroteket innan vi går hem och fortsätter med en charkbricka och rödvin. En helt perfekt fredag enligt mig.

Nu börjar det bli svårt att skriva tips utan att upprepa sig ( jag måste helt enkelt testa fler champagner)

Prisklass max 500kr

Diebolt Vallois Prestige brut 370kr nr:7723

Jag har alltid tyckt om denna väldigt mycket och efter mitt besök hos Isabelle Diebolt så har den blivit ännu bättre 😉 Här får man massor med champagne för pengarna. En elegant blanc de blancs från cotes de blancs som kombinerar en renhet och ungdom med ett fantastiskt djup som är svår eller omöjlig att hitta i denna prisklassen. Servera den riktigt kall och låt den utvecklas 15 minuter i glaset så att alla aromer kommer fram.

 

Prisklass 500kr+

Deutz Brut Vintage 2009 500kr nr:95537

Deutz är ett hus som aldrig släpper något som inte håller kvalitet. Denna champagne behöver några års flasklagring för att komma till sin fulla potential men den är väldigt god nu och ett fynd för 500kr. Tydlig Deutz karaktär med äppeltoner, mineral, nougat och citrus.

 

Beställningssortimentet

Boizel Blanc de Blancs 1996 861kr nr: 92106

En av få champagner som går att få tag på från det legendariska året 1996. Köp denna och drick nu gärna tillsammans med mat. Se till att servera den riktigt kall och låt den lufta för att få fram samtliga aromer som ligger gömda. Denna går även att lagra i några år men bör drickas relativt snart. 861kr är ett kanonpris för denna mogna skönhet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.