Dag 2 i Champagne

Hej,

Här kommer en liten uppdatering från tisdagen som blev min andra dag i champagne. Jag sov som sagt på ett hotell i Reims som låg nära katedralen. Dagens första besök var hos Henriot i Reims kl 10.00 så jag passade på att ta en promenad på morgonen för att vakna till så att man är redo att prova champagne.

Hos Henriot fick jag träffa deras PR och marknadsansvarig en mycket trevlig kvinna som var duktig på engelska och kunde det mesta om företaget. Efter en kortare introduktion så gick vi direkt på provningen. Följande viner provades:

Brut

Rose

Blanc de blancs

Vintage 06

Rose 89 magnum

Enchanteleurs 2000

Enchanteleurs 1988

12

Samtliga viner levererar riktigt hög kvalitet men Enchanteleurs är helt magisk och det visade sig senare att 2000 skulle bli resans bästa champagne.

Efter besöket så var det dags att ta sig till Bouzy för en provning hos Paul Bara. Resan tog ca 40 minuter och vi han med en snabb lunch i Bouzy också där jag fick en god råbiff. Bouzy är kända för sin kraftiga Pinot Noir och sitt stilla rödvin. Det som jag såg fram emot mest hos Paul Bara var att testa deras Rose som jag har mycket fina minnen ifrån. Vi provade följande viner:

Reserve

Grand Rose

Special Club 2005

Special Club 2006

4 (2)

Det man känner i PB viner är att de är kraftiga med mycket röd frukt och hög fruktsötma. Jag tycker att de gör sig bra till mat och att deras Rose är riktigt bra.

Efter besöket hos Paul Bara så stannade vi till i grannbyn Ambonnay för att säga hej till Benoit på Marguet och jag passade även på att köpa en låda av hans magiska 2010 Ambonnay Rose. Benoit höll på att tappa vin på flaska så han hade tyvärr inte så mycket tid att prata denna gången.

Vi körde sedan tillbaka till Reims för ett träningspass på Gigagym som är ett helt magiskt bra gym som ligger mitt i Taittingers odling utanför Reims. På vägen hem från gymmet stannade vi på en stor supermarket och köpte hem lite god chark och ost som vi sedan åt på rummet tillsammans med resans sämsta champagne som jag inte ska nämna vid namn.

6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.