Champagne dag 4

Dags för en ny uppdatering från resan i Champagne!

Torsdagen var på schemat en riktigt fullproppad dag med besök hos Bollinger, Taittinger, Deutz och Legras&Haas. Som vanligt började vi dagen i Epernay med en timmes promenad och sedan en snabb frukost innan vi åkte de 20 minuter som det tar till Bollinger i Ay.

Väl på plats fick vi en lång rundvisning bland alla tunnor som de höll på att tvätta inför skörden. Vi visades även runt i källaren där vi fick se alla gamla och nya flaskor samt deras reservviner. Bollinger sparar nämligen allt reservvin på magnumflaskor med riktig kork. Ni förstår vilket jobb det sedan blir att öppna alla korkar för hand för att sedan smaka av och fylla på när de ska blanda sin Cuvee Special.

2 (19)

Efter en fin rundvisning så fick jag träffa Gillies Descotes för en intervju och provning. Gillies är otroligt ödmjuk och jordnära och ni kommer att få höra i intervjun hur härlig han är. Jag tycker som sagt väldigt mycket om Bollingers viner och vi fick prova följande flaskor.

4 (5)

Cuvee Special

Cuvee Special Rose

Grand Anne 07

Grand Anne 05 rose

RD 02

Mest imponerad vad jag av Grand Anne 07 som jag inte hade några större förväntningar på med levererade riktigt stort. Efter intervjun så fick jag med mig en RD 02 signerad av Gillies till min samling och den är jag verkligen stolt över.

8 (3)

Nu var det dags att köra olagligt snabbt till Reims för att träffa Clovis Taittinger för en snabb intervju och en provsmakning. Clovis är sonen i familjen och det är alltid lika roligt att få träffa honom. Efter en snabb intervju så fick vi en provning i deras showroom. Vi provade följande flaskor:

Brut Reserve

Prelude

Rose Prestige

Marquetterie

Vintage 12

Comtes 06

Comtes 06 rose

Mest imponerad var jag över Prelude och Comtes Rose 06 som jag tycker är helt magiskt bra.

10 (2)

4 (4)

Efter provningen så körde vi tillbaka till Ay för att träffa Deutz. Det var första gången som jag besökte Deutz så det kändes väldigt spännande. Vi blev fint mottagna i entren innan vi fick en visning runt i källaren, den fina trädgården och Deutz Mansion. Mäktigast var helt klart att se alla 6 liters flaskor med Amour de Deutz i källaren som är så majestätiska.

8 (2)

Efter rundvisningen blev det provning och intervju med PR och marknadsansvarig hos Deutz. Vi provade följande flaskor.

Brut Classic

Rose 12

Amour de Deutz 07

William Deutz 06

10 (1)

Mest imponerad blev jag av Rose 2012 som jag tyckte levererade riktigt bra och kommer bli riktigt fin med extra lagring. Jag tror att 2012 kommer att bli en riktigt bra årgång med tiden så passa på att köp när den kommer ut.

Nu började vi känna oss aningens trötta och bubbliga och det var dags att åka till Chouilly för att besöka min vän Jerome på Legras & Haas. Hos Jerome så fick vi prova lite och pratade om vad vi hade provat under veckan vad som var bra och vad som var mindre bra. Jerome berättade lite om sina framtidsplaner och berättade även att han skulle gifta sig nästa år. Han hade lagt undan 100st magnum vintage 07 till bröllopet som skulle få en specialetikett. Vi fick smaka av champagnen och den var självklart kanonbra. Övrigt så provade vi hans senaste experiment som är ett stilla vitt vin. Helt klart spännande och annorlunda men inget jag skulle köpa hemma.

Hos Jerome så fick jag lite feeling och köpte hem en 3 liters årgång 2011som Jerome signerade till  min son som ska få den när han fyller 18. Jag köpte även 2 flaskor av hans Exigence n8 som jag tycker är spännande och bra.

Väl klara hos Jerome så åkte vi ner till Epernay för en middag och ett glas bubbel innan vi stupade i säng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.