Champagne dag 3

Dags för en ny uppdatering från resan i Champagne. Jag har valt att dela upp den dag för dag annars hade texten blivit för tråkig och ni hade tröttnat fort.

Onsdagen var på pappret en ganska lugn dag med ett besök hos De Sousa på morgonen och sedan hos Charles Heidsieck på eftermiddagen. Vi skulle också byta hotell från Reims till ett lite större rum i Epernay.

Dagen började som vanligt med en timmes promenad på Reims gator innan vi åt en snabb frukost och körde till Cotes de Blancs för att träffa De Sousa. De Sousa är en liten odlare som jag verkligen hade sett fram emot att träffa. Jag har testat deras viner tidigare och blivit mycket imponerad. Jag får lite Selosse vibbar från De Sousa och om de hade lagras sina viner lite längre så skulle de bli helt fantastiska.

16

Vi fick ett fint bemötande av den kunniga dottern i familjen som var född 89. Vi fick se vineriet och källaren innan det var dags att prova. Ett stort plus var att vi fick prova i trevliga Lehmanglas som framhävde vinerna på ett bra sätt. Följande viner provades.

Reserve BDB

3A

Mycorhize

Cuvee des Caudalies

Cuvee des Caudalies 2008

Brut Rose

Cuvee des Caudalies Rose

De viner som jag blev mest imponerad av var Reserve BDB och Caudalies. Jag köpte hem 2 flaskor Mycorhize och 2 flaskor Caudalies Rose för att jag tyckte att de behövdes mest i min samling. Extra roligt var Mycorhize då de behandlar den vingården med häst sedan 3 år tillbaka. Samtliga viner från De Sousa är ekologiskt certifierade. Jag sätter De Sousa väldigt högt och ser fram emot att se vad de kan göra i framtiden.

14

Efter besöket åkte vi till en restaurang i Le Mesnil för en lunch och självklart ett glas champagne. Ni vi betalt notan för lunchen var det dags att åka tillbaka till Reims för ett besök hos Charles Heidsieck som vi sent kommer att glömma. CH källare tillhör helt klart de vackraste i Champagne och Sofie gav oss en fantastisk tur som avslutades med en underbar provning i det vackra mottagningsrummet. Nere i källaren hade Sofie tagit med sig en flaska Champagne Charlie 1985 som jag var väldigt sugen på att prova. Självklart så provade vi champagnerna iförda fina Charlie hattar 😉 Vi provade följande champagner.

12 (1)

Brut Reserve

Brut Rose

Rose 2006

Vintage 2005

Blanc de Millanaires 1995

Champagne Charlie 1985

8 (1)

Jag är riktigt imponerad av allt som CH kommer med och att de lagrar sina viner ofta mer än 3ggr så länge som krävs är respekt. Jag ska nog säga att jag är mest imponerad av deras Brut Reserve och Rose 06 som jag tycker är helt underbara och grymt prisvärda.

Efter besöket hos CH så åkte vi förbi en stor matbutik och köpte massa god chark och ost som vi åt till en flaska Vilmart Cuvee Rubis. En helt fantastisk kväll och från hotellrummet kunde vi se solen gå ned bakom Cotes de Blancs.

2 (17)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.