Årets första helgtips

Hej,

Fredag igen och då är det dags för helgens tips. Som vanligt blir det en flaska från den lägre prisklassen en från den högre och en från beställningssortimentet. Önskar er alla en fantastisk helg full av bubblor.

 

Prisklass max 500kr

Bollinger Special Cuveé Brut 450kr 7418

60% Pinot Noir, 25% chardonnay, 15% pinot menuier. Lagrad 3-5 år på jästen. Reservvinerna kommer från vin som legat på magnumflaskor 5-15 år. Första jäsningen på ekfat.

Doft:

Djup Köttig doft av röda äpplen, persika, nougat och inlagd frukt.

Smak:

Fin krämig mousse. Djup balanserad smak. Tydliga inslag av höstäpple, mogna päron, rostade nötter och rostat bröd samt kryddiga toner av ingefära och vitpeppar.

Kommentarer:

Älskar denna champagne och det känns alltid som en lyxig upplevelse när man dricker den. Den går utmärkt att lagra upp till 10 år med gott resultat.

Prisklass 500kr+

Cuveé Sir Winston Churchill 04 Pol Roger 1351kr 7548

Här har vi en champagne där man är hemlig med receptet. Receptet är framtaget för att representera det Sir WC uppskattade på sin tid. Churchill ville ha sin champagne torr kall och gratis;) Troligtvis är detta en champagne med större delen pinot och en liten del chardonnay. Första jäsningen är förmodligen delvis på ekfat och sedan lagras den va 10 år på jästen. Druvorna kommer från stockar som planterades under Churchills tid

 

DOFT:

Härligt djup köttig och rostad med inslag av mogna äpplen kryddor och rostat bröd

SMAK:

Härlig mousse med en fin balanserad syra. detta är en riktig käftsmäll av smaker som är så koncentrerade att man blir förvånad varje gång. Tydliga inslag av rostat bröd, kryddor, rostade nötter, inlagd frukt, torkade röda bär.

Kommentarer: 

I prisklassen 500kr + finns det inte mycket på hyllorna men detta är en flaska som är riktigt härlig att dricka nu men också fantastisk med lång lagring. Pol Roger levererar högsta kvalitet!

 

Beställningssortimentet

Egly Ouriet Brut Tradition Grand Cru 546kr 77565

En av Champagnes 5 bästa odlare!

Bas 2010 och hela 50% reservviner. 70% pinot nior, 30% Chardonnay, från vingårdar i de tre Grand Cru-byarna Ambonnay, Bouzy och Verzenay.

 

Doft:

Mogen rostad doft med inslag av kanderade höstäpple, Äppelkaka, rostade nötter och kryddor.

Smak:

Djup mogen fyllig smak med inslag av mogna inlagda äpplen, Rostat bröd, vanilj, ingefära och torkade röda bär.

Kommentarer:

En okänd champagne i Sverige som jag tycker är ett måste att prova. Detta är en riktig lyxprodukt som är helt klart en av de bästa NV champagnerna man kan hitta.

eglybruttradition-175x0-middlecenter-635954873500000000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.