Sabrera med stil

Inför stundande storhelger så kan det passa bra med en sabreringsguide.

En bra sabrering blir en fin stämningshöjare på festen men misslyckas du kan du stå med byxorna nere ;(

Personligen så är jag inte mycket för sabrering i vardagen men till fest är det roligt. Extra roligt är det att få lära ut och få se någon sabrera för första gången.

Nedan följer en liten guide för din perfekta sabrering.

  1. Inhandla en flaska champagne ( satsa inte på något svindyrt)
  2. Inhandla en snygg sabel. ( jag använder denna från www.getpersonal.se) Det går även bra med baksidan på en brödkniv men en sabel är mer stilfullt.
  3. Leta upp sömmen på flaskan. Den går vertikalt över flaskan som ett streck.
  4. Ta bort folien vid flaskhalsen där sömmen går.
  5. Lätta försiktigt på grimman ( jag brukar låta grimman sitta kvar)
  6. Håll flaskan stadigt med tummen i gropen och 4 fingrar stadigt runt flaskan
  7. Håll sömmen på flaskan uppåt ( du skall dra sabeln längs sömmen)
  8. Luta flaskan ca 45 grader och håll den ifrån dig i höjd med naveln
  9. Dra sabeln bestämt längs sömmen så att den träffar halsen och trycket gör att halsen går av. Du behöver inte slå hårt men ändå bestämt. Du skall fullfölja rörelsen likt en golfspelare ( tänk en ung John Daily med några glas innanför västen och inte Kevin Costner i Tin Cup)
  10. Servera champagnen och njut.
  11. Du kan träna på detta genom att använda en Cava eller Prosecco men då kan jag inte rekommendera att dricka innehållet 😉

Just nu får du 10% rabatt hos getpersonal.se om du anger koden champagnesweden i kassan erbjudandet gäller till 18/12.

Sömmen på flaskan nedan

so%cc%88mmensabel

img_1190

2 Replies to “Sabrera med stil”

  1. Jag sabrerar nästan alltid! Men bara champagne. Övrigt mousserande vin kan ha varierande kvalitet/tjocklek i glaset, vilket ökar risken att en sådan flaska exploderar.
    Med träning och rätt knyck i handleden spills inga ädla droppar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.