fbpx

Dags för årets första resa till Champagne

Hej,

I morgon bär det av till Champagne för första gången i år och det ser jag verkligen fram emot. Självklart så kommer jag att ta bilen ner för att kunna köpa hem lite trevliga flaskor som kan avnjutas på hemmaplan med trevliga snälla vänner. Dagen innan jag åker till champagne är som dagen före julafton för mig. Jag är enormt förväntansfull på mina besök och precis som ett barn undrar över vad som finns i paketen under granen så undrar jag vad som man kan få smaka från källaren hos de olika husen.

Tack vare att jag har väldigt många fina vänner och kontakter så har jag fått möjligheten att besöka flera fantastiska hus och odlare. Jag kommer att åka ner med min kompis Rasmus som också är en nörd precis som jag. När jag berättade om resan så sa jag att vi skulle åka ner till Champagne för att prova lite sköna viner och ta det lugnt.

Eftersom att intresset är så stort och dagarna i Champagne så få så blir det ett fullt schema med provningar från morgon till kväll och knappast tid för turistande. Men man åker inte till champagne för att titta på tjejer man åker ju dit för att få prova och köpa vin. Vi har tagit med video och ljudutrustning för att kunna filma till Youtubekanalen samt att spela in nya avsnitt till Champagnepodden.

De besök som vi kommer att göra är:

Pol Roger

Assailly

Legras & Haas

Marquet

Philipponat

Gosset

Mumm

Perrier Jouet

Paul Dethune

Jag vill även tipsa om lite trevligt vin som släpps nu i dagarna

Pierre Gimonnet Fleuron 08 Magnum 942kr

Superårgång från en mycket trevlig odlare med fin potential. Köp och spara undan minst 10år.

Le Mesnil Prestige 06 505kr

Provat denna 2 ggr och den lovar mycket på näsan men tappar lite i munnen. Köp och spara 5-10 år

Önskar er alla en fin vecka.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.