Palmer Amazon

Hus: Palmer & CO

Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947. Under ledning av Henri Foureur och Jean Quendardel utvecklades kooperativet och flyttade 1959 från Avize till centrum av Reims. 1967 bytte man namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne ­ känt som Palmer & Co. Idag ingår fler hundra odlare i kooperativet och tillsammans äger de över 400 ha vinodlingar.

Cuveé: Amazone

Vinifikation:

50% chardonnay, 50% Pinot Noir, flaskan ligger på lästen i minst 10 år och druvorna kommer troligtvis från skörden 94,95. Med tanke på den rostade smaken så ligger den troligtvis på ek under första jäsningen

Doft:

Intensiv och djup fruktig söt doft men inslag av körsbär, cederträ, russis och honung

Smak:

Krämig matig champagne med fina bubblor. Massor med torkad röd frukt. Dadlar, sultanrussin rostade mandlar och ett fint avslut av kanderat citronskal. Lång eftersmak som sitter i hela kvällen.

Kommentarer:

En av de mest prisvärda champagnerna på bolaget just nu. Mogen och färdig för att njutas idag men kan sparas några år för mer karraktär. En champagne som jag skulle kombinera med mat.

Betyg: 95/100

Pris: 599kr

Varunummer: 82267

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.