riedel-veritas

Välj rätt glas

Jag tycker att det är extremt viktigt att man har bra glas när man ska dricka en bra champagne. Jag är absolut ingen expert på glas men jag har provat en hel del olika. Jag tycker att det är så pass viktigt att jag ibland tar med egna glas till restaurang eller till vänner om man vet att det ska drickas något roligt.

 

Glas är något som man vänjer sig vid, lite som att spela golf på sin hemmabana man presterar alltid lite bättre när man känner sig bekväm och trygg. Jag har några glas hemma som jag tycker att jag får fram doft och smak bättre i vilket gör att jag presterar bättre när jag provar i dem.

 

Jag brukar gå efter regeln äldre champagne kräver större glas.

 

Problemet med många champagneglas är att de oftas är för smala (tulpan/flöjt) eller så smalnar de inte av vid toppen vilket gör att aromerna inte hålls kvar i glaset på ett bra sätt.

 

Personligen så tycker jag att Riedel gör bäst glas och om man köper dem på Cervera eller NK så ingår glasgaranti vilket gör att man får ett nytt glas om man har sönder det.

 

Så gör er själva en tjänst investera i riktiga glas så kommer ni att få ut mer njutning av era fina champagner.

 

Här är mina favoritglas:

riedel-veritas

1: Riedel Veritas Champagneglas.

Stort och fint glas som även fungerar till vitt vin.

 

grand_champagne_45_souffle_bouche

2: Lehmann Grand Champagne.

Stora fina tunna glas som passar perfekt till äldre årgångar.

optimumchampagnegalsrichardjuhlinatcharlottes1

3: Richard Juhlin Champagneglas.

Eleganta och trevliga och framtagna för att bevara aromerna på bästa sätt.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.