Salon 95

Hus: Salon

Champagnehuset Salon är resultatet av en mans dröm och envishet; Aimé Salon.Han skapade från början en Champagne för sig och sina vänner som mötte en så stor uppskattning att han så småningom började sälja den öppet. Efter att ha sökt länge efter de rätta lägena bestämde han sig för att hämta druvorna till Salon från byn Le Mesnil sur Oger. Den första kända årgången var 1905, men det var först efter världskriget som han egentligen startade producera vinerna kommersiellt. I Le Mesnil sur Oger hittade han den terroir som hade den perfekta balansen för att göra en Champagne som kunde vara både elegant och kraftfull. Än idag kommer druvorna från samma odlarfamiljer och vingårdar som i början på seklet. Salon skapade en stil som vi idag världsvant betecknar ”blanc de blancs”, och man endast framställer de årgångar som når upp till önskad kvalitet.

Cuveé 95

Vinifikation:

100% chardonnay från Cotes de Blancs Le mesnil sur oger. Pressas i Le Mesnil och lagras på ståltank, ingen malolaktiskt jäsning och flaskorna ligger på sin jästfällning i 10 år.

Doft:

Enormt kraftig,smörig men inslag av tropiska frukter, rostade nötter och sherry.

Smak:

Små fina bubblor och en smörig mousse. Enormt mycket smak. Helt otroligt att denna är lagrad på ståltank. Inslag av tropiska frukter, nougat, rostade nötter, mineral och avslut av söt citrus. Smaken sitter i än idag 5 månader senare;)

Kommentarer:

En champagne som fanns med på min bucketlist. En Salon är alltid en Salon och får man chansen att dricka en salon med ålder så måste man ta den kosta vad det kosta vill. Kanske min bästa champagneupplevelse. Helt klart rysningar i hela kroppen när jag drack den. Jag ser fram emot att testa fler årgångar av Salon

Betyg: 95/100

Pris: 3500kr

Varunummer: 90591

img_6020

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.