Deutz Brut Classic

Hus: Deutz

Champagne Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 av William Deutz , som namnet antyder har familjen Deutz sina rötter i Tyskland, så som många av de större husen som grundades vid denna tid. Huset jobbar hantverksmässigt och har en årlig produktion av 2 miljoner flaskor per år.

Deutz Champagner är genomgående eleganta, optimalt lagrade viner som lyfts fram och förfinas i doft och smak av den mycket fina moussen. De egna odlingarna täcker ca 40% av behoven, övriga druvor köps från 22 långtidskontrakterade odlare. De senast 10 åren har stora investeringar i den nu ultramoderna vineriet gjorts. Som ett tecken på att man lever upp till de högt ställda kraven på produkten är Champagne Deutz representerad på alla trestjärniga krogar i Frankrike, 60% av försäljningen sker i Frankrike men exporttilldelningen ökar ständigt.

Cuveé: Brut Classic

Vinifikation:

33% chardonnay, 33% pinot noir, 33% Pinot menuier. Första jäsningen på ståltank och sedan 2 år på sin jästfällning.

Doft:

Riklig doft med inslag av mineral, syrligavinteräpplen och en aning bröd

Smak:

Elegant champagne med fin mousse som är behaglig i gommen. Mycket syra som balanseras upp av härlig frukt från äpple och aprikos. Inslag av mineral och bröd.

Kommentarer:

topp 10 helt klart bland NV champagnerna som finns på bolaget. En klassisk cuvee som kan drickas varje dag. Mycket prisvärd!

Betyg: 90/100

Pris: 398kr

Varunummer: 7487

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.